Saros FSRU ve Çevre
Saros FSRU ve Çevre

Saros FSRU ve Çevre

 

100 Bin Fidan Toprakla Buluştu, Saros BOTAŞ ile Hayat Buldu

Saros FSRU Projesi kapsamında yapılan faaliyetlerde her daim çevre bilinci ile hareket edilmiş ve çevreye zarar vermek şöyle dursun çevresel faydayı artırmak için azami hassasiyet gösterilmiştir. Proje kapsamında inşa edilen kara boru hattı güzergahı orman yangın önleme şeridinden, orman yolu kenarından ve yola yakın yerlerden geçirilerek en az sayıda ağacın etkilenmesi sağlanmıştır. Proje bölgesinde yer alan ve çalışmalardan etkilenebilecek olan yaklaşık 5 bin ağaç profesyonel ekiplerce başka bölgeye taşınmıştır.

Projeden etkilenen her bir ağaç için en az 10 kat ağacın dikileceği sözünü veren BOTAŞ, sözünü kat kat fazlasıyla tutarak Saros bölgesine 100 bin orman ağacı fidanı dikmiştir.

 

100 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu

Proje bölgesine 100 bin zeytin fidanı dikildi. Saros Körfezi’ne dikilen 100 bin zeytin fidanı ile aynı zamanda bölgede unutulan zeytincilik kültürünün yeniden canlanmasına da katkı sağlandı.

Fidan dikimi kapsamında Keşan ilçesinin Sazlıdere köyünün yanı sıra Gökçetepe, Mecidiye, Pınarköy, Yerlisu, Beyköy, Erikli, Yayla ve Danişment köylerine de zeytin fidanları dikildi. Dikilen zeytin fidanları ilk zeytinlerini vererek geleceğe dair bölge için yeni bir umut oldu.

Dünyada İlk Defa Deniz Çayırları Yeni Bir Yöntemle BOTAŞ Tarafından Taşındı

Projenin deniz kısmında, uzmanların yaptığı saha çalışması ile tespit edilen deniz canlıları arasında tehdit altında ya da tehlike altında olduğu bildirilen hiçbir tür bulunmadığı tespit edildi. Proje sahasındaki deniz çayırları (Posidonia oceanica ve Cymodocea nodosa) deniz biyologları ve hidrobiyologlar koordinasyonunda  Dünya’da  ilk defa yeni ve verimli bir yöntemle taşınarak çimlenmeleri sağlanmıştır.