Haberler

100 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor, Saros BOTAŞ ile Hayat Buluyor

 

BOTAŞ’tan Saros Bölgesine 100 Bin  Zeytin Fidanı

Enerji arz güvenliğinin teminatı BOTAŞ, çevre hassasiyetinden hiçbir ödün vermeden faaliyetlerini sürdürüyor.  Çevreye olan duyarlılığı ve özverili çalışmaları ile adını sıklıkla duyuran ve bu kapsamda Yeşil Dünya Ödülleri’nde 10 ödüle layık görülen BOTAŞ faaliyet gösterdiği tüm bölgelerinde çevreyi koruma ve zenginleştirme düsturu ile hareket etmeyi sürdürüyor.

Enerjide Merkez Ülke Olma Hedefine Adım Adım

Saros Körfezi’nde gerçekleştirilecek FSRU Gemi İskelesi Projesi ile hem ülkemizin enerji arz güvenliğine hem de çevreye büyük bir katkı sağlanacak. Büyük proje sayesinde Türkiye’nin enerjide merkez ülke olma hedefi doğrultusunda dev bir adım daha atılacak.

Saros Körfezi’ne 100 Bin Zeytin Fidanı

Çevreye olan duyarlılığı ve gelecek nesiller için enerji verimliliğine gösterdiği özenle enerji sektöründe Türkiye’de öncü dünyada sayılı kuruluşlar arasında yerini alan BOTAŞ tarafından Saros Körfezi'nde  100 bin zeytin fidanı dikildi.

Keşan ilçesinin Sazlıdere köyü mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Edirne Vali Yardımcısı Sayın Ali Uysal, Keşan Kaymakamı Sayın Cemalettin Yılmaz, Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Abdulvahit Fidan, BOTAŞ Kurumsal İletişim Daire Başkanı Erol Elmas, BOTAŞ İnşaat ve Kamulaştırma Başkanı Ercan Aykan Yavuz, köy muhtarları ve şantiye çalışanları katıldı.

Fidan dikimi kapsamında Keşan ilçesinin Sazlıdere köyünün yanı sıra Gökçetepe, Mecidiye, Pınarköy, Yerlisu, Beyköy, Erikli, Yayla ve Danişment köylerine de zeytin fidanları dikildi.

Zeytin Kültürü BOTAŞ Sayesinde Tekrar Canlandırılıyor

Fidan dikim töreninde açıklamalarda bulunan Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal 100 bin zeytin fidanının BOTAŞ sayesinde toprakla buluştuğunu söyledi. Zeytinin sabrın, dayanıklılığın, direncin ve mitolojide ölümsüzlüğün sembolü olduğunu aktaran Uysal, şunları kaydetti:

"Zeytin diken gelecek nesillere bırakır, zeytin diken altın gibi bir miras bırakacak. Burada önemli olan, nasıl büyük yangın küçük bir kıvılcımla başlıyorsa 100 bin fidan da 5 yıl içinde 10 milyon fidanın kıvılcımı olacak. Yunanistan'da ve kuzeyde daha soğuk olan iklimde milyonlarca zeytin ağacı var ve çok büyük bir gelir elde ediyorlar. Fakat bu kültür bölgemizde unutturulmuş. Daha önce bu mevki zeytinlikmiş, buralarda Zeytindere diye alanlar varmış. Burası milyonlarca zeytinin Enez'e kadar yetişebileceği bakir bir alan. İnşallah bu kültür BOTAŞ sayesinde başlatıldı."

Saros FSRU Projemiz Enerji Arz Güvenliğinin Teminatı Olacaktır

Saros FSRU Projesi ile birlikte tüm Trakya bölgesinin yanı sıra ulusal doğal gaz şebekesinin sorunsuz işletilmesine de ciddi katkılar sağlanacak yeni bir giriş noktası oluşturulacak ve doğal gaz arzında “kısıntı/kesinti” durumları ortadan kaldırılacak. Bu sayede Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliği teminat altında olacaktır.

Törende konuşan BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Abdulvahit Fidan, Saros FSRU Projesi ile Türkiye'nin enerji güvenliğinin teminat altına alındığını ifade ederek projenin hem enerji sistemine hem de bölge ekolojisine katkılarını dile getirdi.

Temiz enerji ilkesi çerçevesinde BOTAŞ'ın fidan dikme hususunda gerekli tüm çalışmaları yaptığını dile getiren Fidan “Bizler bugün burada Edirne Valiliğimizin destekleri ile toprakla buluşturacağımız 100 bin zeytin fidanı ile hem doğaya büyük bir armağan vereceğiz hem de bölge halkımızın ekonomik anlamda faydalanacağı çok yönlü bir çalışmaya imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Tüm Projelerimizde, Çevreyi Koruma Ve Zenginleştirmeyi Hedefliyoruz

Ülkemizde ve dünyada her geçen gün temiz enerji kaynaklarına duyulan ihtiyacın arttığını dile getiren Fidan “BOTAŞ ailesi olarak bizler “Türkiye’nin Havasını Değiştiriyoruz” ilkesiyle proje ve faaliyetlerimizi sürdürürken, attığımız her adımda çevre ile ilgili yüksek farkındalık yaratmak temel amacımızdır. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın gayreti ile yürüttüğümüz tüm projelerimizde, çevreyi koruma ve zenginleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Bölge Halkına, Doğaya Ve Ülkemize Çok Yönlü Katkı Sağlayacağız

Ülkemizin her noktasına kesintisiz gaz arzı sağlayarak milletimizin her ferdine ulaşma gayreti içerisinde olduklarını aktaran Fidan  “Sanayileşmenin en yoğun olduğu Trakya Bölgesinde başlatılan Saros FSRU projemiz enerji arz güvenliğinin teminatı olacaktır. BOTAŞ’ın hayata geçirdiği tüm projeleri gibi çevre hassasiyeti ile bölge halkına, doğaya ve ülkemize bütüncül ve çok yönlü katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullanarak BOTAŞ’ın sadece yatırımcı bir kuruluş olmadığını bunun yanı sıra vatandaşlarımız için içtimai anlamda sorumluluklarını yerine getirmekte ve farkındalık yaratan çalışmalara imza atmakta olduğunu sözlerine ekledi.

Ülkemizin her noktasına kesintisiz gaz arzı sağlayarak milletimizin her ferdine ulaşma gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Fidan sözlerini şöyle tamamladı:

“Tüm bu süreçlerde, desteklerini bizden esirgemeyen Edirne Valimiz başta olmak üzere Vali Yardımcımıza, Keşan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür eder, Saros Projesi ağaçlandırma kampanyamızın bölge halkı başta olmak üzere tüm milletimize hayırlı olmasını dilerim, hepinize saygılarımı sunarım.”          

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Birlikte dikilen fidanların ardından tören sona erdi.

 

Tarih: 15/4/2021